חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 34356-01-12

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
34356-01-12
24.9.2013
בפני :
ריבה שרון

- נגד -
:
יצחק עזרא
:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
פסק-דין

ההליך - הצדדים, המחלוקת:

1.         התובע- יליד 13/2/85, נפגע בת.ד. נשוא התביעה מיום 3.6.11 (להלן: "התאונה").

לפני תביעתו לפיצוי בגין נזק גוף שנגרם לו, לטענתו, עקב התאונה והיא הוגשה מכח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה - 1975 (להלן: "חוק הפלת"ד"),

            הנתבעת היתה במועד הרלבנטי מבטחת הרכב בו נהג התובע בביטוח חובה.

            המחלוקת בין הצדדים נוגעת אך ורק לשאלת הנזק שנגרם לתובע וגובה הפיצוי המגיע לו בגין התאונה.

הפגיעה, הטיפולים והנכות הרפואית:

2.         לאחר התאונה טופל התובע בחדר מיון של ביה"ח בילינסון ושוחרר עם המלצה לימי מנוחה, שימוש באנלגטיקה וביקורת אורתופד. תלונותיו היו בקשר עם עמ"ש.

            המשך הטיפול נעשה במסגרת קופ"ח. עיקר הטיפולים, ביקורות, בדיקות וכו' נזכר בסיכומי התובע ומפורט במסמכים רפואיים שצורפו לתצהיר עדותו הראשית כנספח ה'.

3.         התאונה הוכרה ע"י המל"ל כ"תאונת עבודה". התובע מיצה את זכויותיו במל"ל, אשר קבע נכויות כדלקמן (תצהיר התובע ונספח ו' לו):

            -           אי כושר מלא מיום התאונה, 3.6.11 ועד ליום 31.7.11 (כחודשיים).

            -           20% נכות זמנית מיום 1.8.11 ועד ליום 30.9.11 (כחודשיים).

            -           15% נכות זמנית מיום 1.10.11 ועד ליום 31.12.11 (כשלושה חודשים).

            נכות צמיתה בשיעור של 5% בע"ש גבי לפי תקנה 37(7)(א) לתקנות המוסד לביטוח לאומי (קביעת נכות מעבודה) בגין הגבלה קלה בחלק מתנועות עמ"ש מתני.

            קביעת המל"ל מהווה קביעה על פי דין לפי סעיף 6 ב' לחוק הפלת"ד, והיא מחייבת בהליך דנן.

4.         מטעם התובע הוגשו תצהיר עדותו הראשית ותצהיר רעייתו, על נספחיהם. הנתבעת ויתרה על חקירתם הנגדית והגישה תיק מוצגים מטעמה.  הוגשו סיכומים בכתב.

הנכות התפקודית:

5.         התובע סיפר בתצהיר כי הוא עובד מוסך וכי תפקידו כולל חלק פקידותי של הנהח"ש וכן פעילות פיזית במסגרתה הוא "לוקח רכבים למעבר טסטים, מסיע ומחזיר לקוחות, מנקה את המוסך, עוזר בעבודות המכונאות במוסך, עוזר לפרק ג'נטים, עושה בחינה לכיוון פרונט שעשו במוסך, מכין את הרכבים לטסט, מעלה רכבים לליפט, מחליף שמנים ועוד עבודות במוסך". עוד סיפר התובע בתצהירו כי "מדובר במוסך קטן, וחוץ  ממני יש שם רק עובד נוסף בעל המוסך. למוסך מומחיות ביישור ג'נטים והוא מפורסם בנושא זה בכל הארץ, לכן חלק גדול מהעבודה שלי מצריך גם עבודה פיזית. אני עובד 8 שעות ביום, כולל ביום שישי, אז עובדים עד 13:00. אני מתקשה לבצע את העבודות הפיזיות במוסך. קשה לי להתכופף, קשה לי להרים דברים, קשה לי לעמוד הרבה על הרגליים, קשה בנהיגה ממושכת, קשה לי להיכנס ולצאת מרכב כל הזמן, קשה לי לנקות וזה לוקח לי יותר זמן. התפקוד שלי פחות טוב בעבודה ובינתיים הבוס שלי מתחשב". (סעיפים 22, 24 לתצהירו).

6.         מתלושי שכר שצורפו כנספח ז' לתצהיר התובע, עולה כי שכרו המצטבר ברוטו לחמישה חודשים עד לחודש 5/11 (כולל) היה 34,325 ובניכוי מ"ה מצטבר (1,052 ש"ח) בחלוקה ל- 5 חודשים: 6,655 ש"ח נטו לחודש. 

            הוא נעדר מעבודתו לאחר התאונה במשך כחודשיים (58 יום, יוני- יולי 2011) ושכרו שולם ע"ח ימי חופשה ואף קיבל את דמי ההבראה במהלכם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>